Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Plecko po indicku:
2 lžíce worcestru
| 3 lžíce oliv. oleje
| vroucí voda
| 2 lžíce piva světlého
| 350 g vepř. plece upečené
| 1 lžíce octa
| sůl
| 1/2 lžičky zázvoru
| pepř
| bílý pepř
| 1 cibule
| 300 ml steril. hrášku
| kari
| 3 lžíce oliv. oleje
| 1 hrnek rýže
| vroucí voda
Postup přípravy receptu Plecko po indicku:
Nejprve si dáme vařit rizoto. Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Když změkne a zesklovati, přisypeme rýži a krátce orestujeme. V konvici si dáme vařit dostatečné množství vody. K rýži přilijeme z konzervy sterilovaný hrášek, sůl a všechno koření. Zalijeme vroucí vodou a necháme vařit.
Pak si připravíme maso, které nakrájíme na nudličky. Do kastrolku si dáme olivový olej a lžíci octa. Přidáme maso a restujeme zprudka a za stálého míchání tak dlouho, dokud se z poloviny neztratí vůně octa. Pak odstavíme, přidáme sůl, worchesterovou omáčku, všechno koření a pivo. Zvolna pak za občasného míchání a podlévaní vodou vaříme doměkka.
Plecko po indicku podáváme s uvařeným rizotem. Na zapití je vhodné černé pivo.
Fotky receptu Plecko po indicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!