350 g Nivy
| 1 kg čerstvé brokolice
| 250 ml smetany
| bazalka (nejlépe sušená i čerstvá)
| červená paprika (koření)
| máslo na vytření zapékací mísy, nebo plechu
Postup přípravy receptu Plesnivá brokolice:
Brokolici očistíme a odstraníme natě. Vymažeme si zapékací mísu máslem, nebo Ramou a vložíme první vrstvu brokolice. Na ni nasypeme nastrouhanou nivu a okořeníme bazalkou a troškou červené papriky. Takto postupujeme, dokud mísu zcela nezaplníme. Poslední vrstvou by měla být vrstva nivy posypaná kořením. Můžeme přiložit také čerstvou bazalku. Celé zalijeme smetanou a vložíme do předhřáté trouby. Optimální teplota je 150-200 °C, vždy záleží na tom, v čem brokolici pečeme. Jako přílohu můžeme podávat pečivo, nebo hranolky, ale není to nutné.
Fotky receptu Plesnivá brokolice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!