Postup přípravy receptu Plněné houby v rajské omáčce:
Gril předehřejeme na střední stupeň. Mandle opražíme na suché teflonové pánvi, částečně necháme zchladnout a v míse smícháme se sýrem. Houby očistíme, třeně odkrojíme. Kloboučky potřeme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Rajčata omyjeme, osušíme, rozpůlíme a s rajskou šťávou, 1 lžičkou bazalky a oreganem dáme do menšího hrnce a přivedeme k varu. Vaříme jen tak dlouho, dokud rajčata nezměknou, a odložíme na teplé místo. Houby rozložíme na plech, vsuneme pod gril, 5 minut grilujeme a pak žampiony naplníme každý 1 lžící sýrové hmoty. Znovu je dáme - tentokrát hlavou dolů - na plech, přikryjeme alobalem a grilujeme ještě 4-6 minut. Houby rozdělíme na talíře, přelijeme rajskou omáčkou a podáváme ozdobené zbylou bazalkou.