4 kedlubny
| sůl
| 2 mrkve
| 1 malá cuketa
| 1 cibule
| 30 g másla
| 2 lžíce pokrájené pažitky
| pepř
| 1 vejce
| 150 g zakysané krémové smetany
| 150 g strouhané goudy
| 150 ml zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu Plněné kedlubny s mrkví:
Kedlubny očistěte a oloupejte. Vařte je v osolené vodě asi 15 minut, pak je vyjměte a nechte vychladnout. Mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Cuketu opláchněte, očistěte a rozkrájejte na kostičky. Oloupanou cibuli posekejte. Mrkev opékejte na másle asi 3 minuty. Přidejte cuketu a cibuli a opékejte další 2 minuty. Do zeleninové směsi vmíchejte pokrájenou pažitku. Osolte, opepřete a nechte vychladnout. Vejce smíchejte se zakysanou smetanou a spolu se 2/3 strouhaného sýra vmíchejte do dušené zeleniny. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Z kedluben seřízněte vršky a vydlabte je tak, že ponecháte okraj široký zhruba 1 cm. Vybraný vnitřek pokrájejte na kostičky, vmíchejte do náplně a naplňte kedlubny. Vložte je do zapékací formy a posypte zbylým sýrem. Přilijte vývar a zeleninu pečte v troubě přibližně 30 minut.
Fotky receptu Plněné kedlubny s mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!