Postup přípravy receptu Plněné vinné listy:
Čerstvé vinné listy omyjte, asi 2-3 minuty povařte a potom je sceďte. Cibuli s mladými cibukami oloupejte a papriku očistěte. Vše nasekejte najemno a promíchejte s bylinkami, citronovou kůrou, chilli i fenyklovými semínky. Rýži propláchněte a přidejte do směsi. Přilijte 1-2 lžíci oleje, podle chuti osolte a důkladně promíchejte. Připravené listy rozložte na vál (hladkou stranou dolů), rozdělte na ně ochucenou rýžovou směs a stočte do závitků. Strany překládejte do středu, aby byla rýže důkladně zabalená. Závitky naskládejte v jedné vrstvě do kastrolu, zalijte zbylým olejem a asi 250 ml horké vody tak, aby byly potopené. Duste do změknutí rýže asi 45 minut. Česnek prolisujte do misky a promíchejte s jogurtem. Dip servírujte k plněným vinným listům.