Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněný bramborák z trouby:
800 g brambor
| 2 vejce
| 4 lžíce hladké mouky
| 4 stroužky česneku
| sůl, mletý černý pepř, majoránka
| 400 g kysaného zelí
| 2 lžičky kmínu
| 2 lžíce oleje
| 150 g anglické slaniny
| 1 ciuble
| podle chuti cukr
| na vymazání pekáčku sádlo
Postup přípravy receptu Plněný bramborák z trouby:
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli se slaninou. Přidáme kysané zelí, posypeme ho kmínem, podlijeme trochou vody a 10 minut podusíme. Je-li třeba, zelí přisladíme a pak odstavíme. Brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy, přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, pepř a sůl a promícháme. Pekáček vymažeme sádlem a na dno rozprostřeme polovinu bramborového těsta. Vložíme do trouby a necháme při 200° C zapéct asi 15 minut.
Na zapečené těsto pak rozložíme zelnou náplň a vše zakryjeme zbylým bramborovým těstem. Bramborák vrátíme do trouby a při 170° C ho dopékáme asi 35 minut.
Fotky receptu Plněný bramborák z trouby:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!