2 cibule
| 700 g vepř. masa
| 250 g žampiónů
| 1/2 kg bochník chleba
| 4 lžíce majonézy
| 1 lžička ostré hořčice
| 5 str. česneku
| 1 lžíce kečupu
| sůl
| pepř
| olej
| čerstvá zelenina
Postup přípravy receptu Plněný piknikový chleba:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Maso omyjeme, osušíme, opepříme a naklepeme.
Z chleba odřízneme větší patku a vydlabeme střídku. Smícháme majonézu, kečup a hořčici a touto směsí vytřeme vnitřek bochníku.
Na pánvi řádně propečeme maso z obou stran a přendáme ho na talíř. Do výpeku vložíme cibuli a česnek, necháme zpěnit a přidáme žampiony. Osolíme a opepříme a podusíme doměkka.
Bochník chleba pevně vyplníme masem a žampionovou směsí. Střídkou vytřeme zbytek šťávy z pánve a vtlačíme do bochníku. Otvor přikryjeme patkou a vše zarolujeme pevně do čisté utěrky. Převážeme provázkem, zatížíme a necháme v chladu do druhého dne rozležet.
Plněný piknikový chleba krájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Plněný piknikový chleba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!