Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 10.11. 2024
Dnes má svátek Evžen
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Poctivý špenát

fotka Poctivý špenát
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Poctivý špenát:

0,5 kg mraženého špenátu  |  cibule, česnek, sádlo-olej  |  hladká mouka  |  mléko  |  kostka vývaru-masox  |  vejce, sůl

Postup přípravy receptu Poctivý špenát:

Na sádle (1 větší polévkové lžíce) zpěníme nadrobno nakrájenou 1 středně velkou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, přilejeme přes sítko 2 polévkové lžíce hladké mouky rozmíchané ve 2 dcl vody. Přes sítko lejeme proto, aby nám nevznikly žmolky.
Mouka rychle začne houstnout, proto neustále mícháme - "opékáme" takto asi 2-3 minuty, až je celá směs hnědá. Přilejeme 2 dcl horké vody, přidáme kostku masoxu (masového vývaru).
Přidáme nerozmražený špenát - já používám granule, lépe a rychleji se špenát rozpustí. Špenát v kostce je taky fajn, ale je to 10 minut vaření navíc... Přímo do kastrólu prolisujeme 3-4 stroužky česneku.
Necháme na mírném ohni pod pokličkou bublat asi 10 minut, pak přilejeme asi 2 dcl mléka. Špenát opět přivedeme k varu a vmícháme 1 čerstvé vejce. Důkladně rozmícháme, přiklopíme pokličkou (jinak špenát docela prská ven), stáhneme plamen a na mírném ohni dusíme-vaříme ještě asi 10 minut. Občas promícháme.
Ke špenátu můžeme jako přilohu podávat brabory a vejce. Vejce jako volské oko nebo vařená natvrdo. Brambory třeba dělané na páře...

Na dno kastrólu nebo hlubší pánve nalejeme 2 dcl horké vody, vložíme 2 bobkové listy a 3-5 kuliček nového koření, položíme na dno pařáček a na něj naklademe na kolečka nakrájené brambory. Ty osolíme a posypeme kmínem. Přiklopíme pokličkou a děláme v páře asi 15 minut - dle stáří a typu brambor - raději průběžně zkoušejte...
Takto připravený špenát je dost kaloricky vydatný a docela sytý. Hodí se po práci na zahradě, po výletě, sportu... a je docela rychle připravený. Dobrou chuť...





Fotky receptu Poctivý špenát:

Poctivý špenát
Poctivý špenát
Poctivý špenát
Poctivý špenát
Poctivý špenát
Poctivý špenát
Poctivý špenát
Poctivý špenát
Fotky vložil: Mangovka,myrna,Nandiči 
Hodnocení receptu Poctivý špenát
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !