Použité suroviny receptu Pohanka se zelím a slaninou:
200 g anglické slaniny
| 2 lžíce oleje
| 1 cibule
| 1 lžička drceného kmínu
| 1 malá hlávka zelí
| 2 mrkve
| 500 ml vody
| sůl
| šťáva z půlky citronu
| 1 lžička třtinového cukru nebo melasy
| 250 g pohanky
Postup přípravy receptu Pohanka se zelím a slaninou:
Anglickou slaninu nakrájenou na nudličky nebo kostičky osmahneme na 1 lžíci rozpáleného oleje v pánvi dokřupava. Na jiné pánvi necháme zesklovatět na zbývajícím oleji cibuli nasekanou na kostičky, přisypeme kmín, přidáme zelí nakrájené na proužky a mrkev na jemné nudličky. Vše podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Zelí okyselíme citronovou šťávou a osladíme. Propláchnutou pohanku zalejeme dvojnásobným množstvím vody, necháme asi 60 minut nabobtnat a vaříme zhruba 5 minut. Poté ji promícháme s podušeným zelím a na talíři posypeme křupavou anglickou slaninou. Místo slaniny můžeme opéct pikantní klobásu.
Fotky receptu Pohanka se zelím a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!