Použité suroviny receptu Pohankové placičky s kedlubnovým zelím:
300 g pohankové lámanky
| 100 g nastrouhaného Eidamu
| 2 vejce
| 100 g tuk na vymazání plechu a na smažení
| sůl
| 800 g kedlubny
| 1 větší cibule
| 1 mrkev
| 1 brambora
| olivový olej
| drcený kmín
| špetka zázvoru
| saturejka
| 1 stroužek česneku
| 1 lžíce lahůdkového sušeného droždí
Postup přípravy receptu Pohankové placičky s kedlubnovým zelím:
Lámanku rozvaříme v litru vody na kaši. Do mírně vychladlé kaše zamícháme rozšlehaná vejce, strouhaný sýr a osolíme dle chuti. Hmotu rozetřeme na vymaštěný plech a necháme vychladnout. Ztuhlou hmotu nakrájíme na čtverce, které z obou stran krátce na pánvi opečeme.
Kedlubny nastrouháme na hrubé nudličky. Mrkev a brambor nastrouháme najemno. Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na oleji, přidáme nastrouhaný brambor, podlejeme trochou vody a dusíme do hladké kaše. Pak přidáme kedluben, mrkev, koření a dusíme doměkka. Před koncem úpravy přidáme vylisovaný česnek, droždí a dle chuti dosolíme.
Fotky receptu Pohankové placičky s kedlubnovým zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!