Vymastíme plochou formu. V hrnci vaříme osolené mléko a přidáme polentu. Zmírníme plamen a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Podle potřeby dochutíme. Polentu vysypeme do formy a necháme 15 minut odpočinout. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Bazalku omyjeme a dáme okapat. Rajčata slijeme. Troubu předehřejeme na 210°C. V misce rozmačkáme rajčata, přidáme cibulku, olivový olej, nakrájenou bazalku, sůl a pepř. Důkladně promícháme. Plech omastíme rostlinným olejem. Polentu vysypeme na větší kuchyňské prkénko. Rozkrájíme ji na čtverečky. Každý kousek potřeme vrstvou připravené směsi. Kousky polenty posypeme strouhaným parmazánem a klademe je na plech. Na 10 minut dáme do trouby. Podáváme teplé.
Fotky receptu Polenta s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!