Postup přípravy receptu Polévané ovocné sušenky s mandlemi:
Z pomeranče sloupneme tenké vrchní plátky kůry. Nesmějí obsahovat bílou dužinu, byly by hořké. Tyto plátky velice jemně nakrájíme na malé tenké nudličky, které použijeme ke zdobení. Z půlky citronů a pomeranče vymačkáme šťávu. Každou zvlášť. Mandle spaříme horkou vodou, vyloupeme a nastrouháme.
Prosátou mouku, vanilkový cukr, nastrouhané mandle, moučkový cukr spojíme s rozdrobeným tukem, vejcem a citronovou šťávou. Propracujeme v hladké těsto, které necháme asi 20 minut odležet.
Potom z těsta vyválíme 4 mm silnou placku, ze které rádýlkem nakrájíme stejnoměrné proužky. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C dorůžova.
Moučkový cukr smícháme s pomerančovou šťávou a pilně mícháme do hladké kašičky.
Vychladlé kousky pečiva potřeme polevou a ozdobíme pomerančovou kůrou.