Postup přípravy receptu Polévka chilli con carne:
Namočíme fazole a necháme přes noc bobtnat. Druhý den fazole uvaříme doměkka. Zeleninu očistíme. Slaninu a maso nakrájíme na kostičky. Maso můžeme i umlít. Papriky nakrájíme na nudličky, feferonky nasekáme a rajčata spaříme a oloupeme.
Na části slaniny zpěníme cibuli a česnek. Přidáme maso, osmahneme, přidáme papriku, sůl, podlijeme a dusíme. Během dušení přidáme na nudličky nakrájené papriky a najemno nasekané feferonky. Dále přidáme spařená a oloupaná rajčata, oregano a dodusíme.
Polévku doplníme fazolemi, protlakem, zředíme horkou vodou a případně osolíme. Kdo má rád ostřejší jídla, přidá trošku kayenského pepře.
Na zbytku slaniny osmahneme na nudličky pokrájený salám a přidáme do polévky s nakrájenými vejci a petrželkou.
Polévku chilli con carne podáváme teplou. Nejlepší je s čerstvým pečivem.