Použité suroviny receptu Polévka z uzeného kolena s nočky a zeleninou:
1 uzené koleno
| dle chuti: sůl celý pepř a nové koření
| 1 miska mraženého hrášku s mrkví
| 1 čerstvá mrkev
| 1 cibule
| 1 petržel
| 1 kousek celeru
| dle chuti: libeček a zelená petrželka a sůl
| Na noky:
| 1 vejce
| 1 lžíce másla
| dle potřeby: krupička
Postup přípravy receptu Polévka z uzeného kolena s nočky a zeleninou:
Koleno uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulkou, pepřem a novým kořením v tlakovém hrnci. Vývar přecedíme a petržel, celer a cibuli vyhodíme. Do polévky pokrájíme pouze mrkev. Dále dáme do polévky misku mražené směsi hrášku s mrkví a na kostičky nakrájené uzené maso. Nakonec si připravíme nočky smícháním vejce, másla a krupičky, které lžičkou vkládáme do polévky a vaříme cca 5-10 minut. Polévku dochutíme solí, libečkem a zelenou petrželkou. Také můžete použít k dochucení polévkovou vegetu.
Fotky receptu Polévka z uzeného kolena s nočky a zeleninou: