Použité suroviny receptu Polévková zelenina v másle:
900 g celeru
| 900 g mrkve
| 900 g rajčat
| 600 g petržele
| 500 g kapusty
| 500 g kedluben
| 400 g cibule
| 200 g pórku
| 100 g celerové naťi
| 80 g petrželové naťi
| 60 g česneku
| 1/2 květáku
| 900 g soli
| 500 g másla
Postup přípravy receptu Polévková zelenina v másle:
Zeleninu umeleme na masovém strojku, přidáme máslo a mícháme asi 1 hod. na sporáku. Celou dávku rozdělíme na 2 díly, aby se dobře promíchala. Do polévky dáme 2 lžíce zeleninové směsi a opatrně dosolujeme. Směs je možno dávat i pod maso a lze ji použít i k vylepšování omáček. Skladujeme v chladu v uzavřených sklenicích.
Fotky receptu Polévková zelenina v másle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!