![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílofazolovka maďarská: Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s bobkovými listy v nesolené vodě doměkka. Cibulku lehce osmahneme, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Přisypeme papriku, zamícháme, zalijeme sběračk ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bulharská polévka ze sušených hub: Drobně nakrájené sušené houby spaříme a přecedíme přes síto (vodu vylijeme). Houby vložíme do nové osolené vody a vaříme se zelenou paprikou asi 45 minut. Zahustíme jíškou obarvenou červenou paprikou. ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezbaš jerevanský: Skopovou hruď rozdělte na porce 100 –125 g, uvařte vývar a sceďte. Do vývaru přidejte předem namočený hrách a uvařte doměkka. Cibuli očistěte, pokrájejte a osmažte na sádle, přidejte rajský protlak a ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka houbová s krupkami: Krupky spaříme horkou vodou, osolíme a povaříme. Na másle zapěníme cibulku, přidáme pokrájené houby a chvilku podusíme. Zaprášíme moukou, zasmahneme, přidáme kmín, zalijeme povařenými krupkami i s vod ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pražský hráškový krém: Na větší části másla osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Pak zalijeme vývarem z kostí, dobře našleháme, přidáme rozemletý hrášek, osolíme opepříme a necháme ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kaldoun z drůbků: Drůbky očistíme, dobře propláchneme v teplé a studené vodě a dáme do osolené vody vařit. Přidáme očištěnou zeleninu, cibuli a 1 bobkový list, a po 3 kuličkách nového koření a celého pepře.Vařené drůbk ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka zelňačka s vejcem: Propláchnuté pokrájené kysané zelí zalijeme vodou se solí a kmínem a dáme na sporák vařit. Asi po půl hodině varu zelí zahustíme sádlovou jíškou, dobře rozmícháme a vaříme ještě asi 20 minut za stáléh ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Slepičí svatební: Očištěnou a opláchnutou slepici přesekáme na kousky a vložíme do osolené vody vařit. V polovině varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli. Když je maso měkké, přecedíme polévku přes jemný cedník, maso ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Terchovská polévka: V hrnku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme očištěnou nakrájenou cibuli, směs osmahneme dozlatova a zalijeme 1 l vody. Polévku osolíme a opepříme a přidáme našlehanou brynzu, oloupané ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolová polévka s uzeným: Den předem namočené a propláchnuté fazole dolijeme vodou a vaříme do měkka.Pak je semeleme na masovém strojku nebo prolisujeme či rozmixujeme. Na oleji osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, ... …více»
|