![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gulášovka s rajčátky: Pokrájené maso s cibulí osmahneme na tuku. Potom okořeníme mletým pepřem, solí a mletou paprikou. Podlijeme a podusíme do poloměkka.
Dále si spaříme a oloupeme rajčata, která nakrájíme na kousky a s ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Hráškový krém s lososem: Šalotku, česnek a jarní cibulku nakrájíme nadrobno a na másle pomalu osmahneme dosklovata. Přidáme hrách, přilijeme vývar a 10 minut vaříme na malém plameni.
Lososa osmahneme z obou stran na másle. ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hlemýždi vaření v polévce: Očištěná hlemýždí tělíčka uvaříme v hovězím vývaru. Před změknutím hlemýžďů vývar okořeníme tymiánem, bazalkou a přidáme na plátky nakrájené a na másle podušené žampióny. Potom na talíř nebo do ... ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Thajská ostrá slepičí polévka: Do osoleného vývaru přidáme dezertní víno, sójovou omáčku, mleté koření chilli, na nudličky nakrájený pórek, zelené paprikové lusky a uvařená kuřecí prsíčka bez kůže. Povaříme a pěnu sebereme. Ke konc ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí houbová polévka: Vykuchané, očistěné a opláchnuté kuře dáme do 1 l osolené vody, přidáme půlku cibule a vaříme, až je měkké. Potom ho vyjmeme, vychladíme ve studené vodě, osušíme, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Ko ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Toskánská cibulová polévka: 1. Smažte šunku ve velké pánvi 3-4 minuty, dokud nezačne hnědnout. Vyjměte ji z pánve a odložte stranou na chvíli, kdy ji budete potřebovat.
2. Přidejte do pánve olej a na větším plameni smažte 4 min ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dánská cuketová polévka: Brambory budto oškrabte nebo je jen dobře omyjte. Všechny ingredience nakrájejte na kostky a na oleji je v kastrole restujte až dostanou barvu. Do kastrolu přidejte 1 litr vody a vařte 30 minut. Obsah ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zdravá polévka s červenou čočkou: CIbuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi si rozehřejeme lžicí olivového oleje a cibuli a zeleninu na něm osmahneme. Přidáme houby, které jsme si dopředu namočili ve vodě, a také je ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Oravská kapustnica: Hrnec 1 = maso
Pěkně masatý hřbet, či kus vepřového ramínka povaříme doměkka společně s celou kořenovou zeleninou, 1 cibulkou a 4 stroužky česneku v osolené vodě. Měkké maso vybereme a nakrájíme na m ... …více»
|
![]() |
20. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramboračka z modráků: Přes noc namočené krupky povaříme s tmavší jíškou připravenou z mouky a sádla. Po změknutí krupek přidáme na kostičky nakrájené brambory a zeleninu. Dále nakrájíme do vroucí polévky houby a nakonec př ... …více»
|