![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Debrecínská polévka: Maso nakrájíme na drobné kousky nebo umeleme. Na rozškvařené slanině osmažíme dorůžova jemně nakrájenou (nebo nahrubo nastrouhanou) cibuli, zasypeme mletou paprikou, krátce zamícháme a podlejeme 2 lží ... …více»
|
![]() |
14. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Maďarská chlebová polévka: Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, 1 lžíci sekané petrželové natě a nalámané kůrky chleba. Zasypeme mletou paprikou, ještě krátce promícháme a zalejeme vodou. Vaříme zvolna, až se chleba rozvař ... …více»
|
![]() |
14. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gaspacio - osvěžující polévka: Opálíme kapie na ohni nebo na plynovém hořáku. Dáme je do igelitového sáčku a necháme zapařit alespoň 10 min. Pak z nich sloupneme lehce slupku, odstraníme semínka a pokrájíme.
Očistíme i okurku od ... …více»
|
![]() |
14. 03. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Hovězí bujon: Maso vložíme do studené vody a rychle zahříváme. Jakmile polévka vzkypí, snížíme příkon tepla, osolíme a vaříme, až maso změkne. Před dohotovením do vývaru vsypeme zeleninu a vaříme ještě 10 minut. Do ... …více»
|
![]() |
14. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slovenská fazolačka: 1. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, brambory a jednu lžíci papriky. Vše osmahneme, přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou asi pět minut.
2. Pak při ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Italská sedlácká polévka: Máslo rozpustíme ve větším hrnci a osmahneme na něm najemno nakrájenou slaninu. Když je slanina opečená pěkně dozlatova, přidáme nakrájený řapíkatý celer a 5 minut dusíme. Přilijeme vývar a vše vaříme ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulová polévka z Cardaillacu: Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme ji na části oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou, do které kápneme polévkové koření. Vývar z kostí nebo z masa také nic nezkazí. Posolíme, op ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Celerový krém: Rozehřejeme máslo, přidáme drobně nakrájené vařené uzené maso a osmahneme je. Pak přidáme na hrubším struhadle nastrouhaný celer a rovněž jej osmahneme. Vše zaprášíme moukou, opražíme ji, po částech z ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Polévka z kedlubny: Mouku opražíme nasucho, zalejeme vodou a vaříme. Mezitím kedlubnu (po očištění) najemno nastrouháme a dáme vařit k odstatnímu. Vznikne krémová polévka, do které přidáme ždibíček cukru a smetanu. Opě . ... …více»
|
![]() |
13. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočkový krém se zakysanou smetanou: Propláchnutou čočku, oškrábanou a nakrájenou bramboru, ½ čerstvé papriky a dva stroužky česneku zalijeme vodou, přidáme koření a necháme vařit 15–20 minut, dokud nejsou brambora a čočka měkké ... …více»
|