4 větší brambory
| 1 plechovka sterilovaných tmavých fazolí ve slaném nálevu
| 1 zakysaná smetana
| 1 cibule
| 100 g uzeniny
| sladká mletá paprika
| bobkový list
| 3 lžíce oleje
| instantní jíška
Postup přípravy receptu Slovenská fazolačka:
1. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, brambory a jednu lžíci papriky. Vše osmahneme, přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou asi pět minut.
2. Pak přidáme okapané fazole a vodu (podle požadovaného množství polévky) a vaříme dalších 15 minut.
3. Nakonec přidáme instantní jíšku, sůl, pepř a zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou.
Fotky receptu Slovenská fazolačka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!