![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
8. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Balkánská zeleninová polévka : Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Brambory, mrkev a lilek nakrájíme na kostky (lilek předtím necháme vypotit). Zpěníme cibuli s česnekem a skořicí, koriandrem a pálivou paprikou. Přidáme nakráje ... …více»
|
![]() |
8. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Francouzská rybí polévka: V kastrolu nahřejeme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a pórek, přidáme očištěnou, omytou a rozpůlenou langustu a vše rychle osmahneme. Přidáme očištěné, na větší kousky nakrájené rybí maso, opět t ... …více»
|
![]() |
8. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Balkánská polévka se sýrem : Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom je vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Plamen zmírníme a brambory zvolna vaříme. Když jsou brambory poloměkké, přidáme strouhaný balkánský sýr a ... …více»
|
![]() |
8. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bačovská zelná polévka : Na oleji osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájenou angl. slaninu, nakrájené zelí, mrkev, petržel a celer. Zalijeme vývarem (vodou), přidáme koření a sůl, na kostičky nakrájené brambo ... …více»
|
![]() |
8. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaná francouzská cibulová polévka: Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 15 min, poté dochutíme port ... …více»
|
![]() |
8. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččina tymiánka : Pokrájíme syrové brambory na malé placaté kousky (čím menší, tím lepší) a dáme rozehřát do hrnce olej.
Když je rozpálený, hodíme na něj asi lžičku tymiánu (nebo více). Když nám začne vonět (nesmíme h ... …více»
|
![]() |
8. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kari polévka z červené čočky : V polévkovém hrnci s pokličkou zahřejeme na mírném ohni olej. Přidáme cibuli a česnek a chvilku vše mícháme. Okořeníme kari a kmínem a mícháme několik minut, aby se koření do směsi zasmažilo
Zelenina ... …více»
|
![]() |
8. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Originální drožďovka: Na másle zesklovatíme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a mícháme, napřed se droždí rozpustí, posléze zhoustne a odděluje od tuku, ještě chvíli pražíme až začne vonět. Přidáme 2 lžíce hladké ... ... …více»
|
![]() |
8. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá polévka z apetita : Vodu vaříme s masoxe. Mezitím si rozmixujeme ostatní suroviny a vlejeme do vody s masoxem. Povaříme až polévka zhoustne a sýr se rozpustí. Zdobíme zeklenou petrželkou. Můžeme dochutit opečenými chlebo ... …více»
|
![]() |
7. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Blesková vajíčková polévka :
Do hrnce dáme máslo a mouku a smažíme jíšku. Když je světle hnědé barvy, přidáme vejce a rychle zasmažíme. Vzniknou i malé hrudky tím, jak se vejce zasmažila v jíšce. Zalejeme horkou vodou ... ... …více»
|