100 g šunky
| 2 trojúhlelníčky smetanového typu
| 2 lžíce zakys. smetany
| 1 pomazánkové máslo
| na ozdobu
| červená paprika
| olivy
| pažitka
| sůl
Postup přípravy receptu Pomazánka s pažitkou:
Pažitku propláchneme studenou vodou, necháme okapat a osušit. Pak ji jemně nakrájíme. Šunku pokrájíme na velmi drobné kostičky.
Pomazánkové máslo našleháme s taveným sýrem a zakysanou smetanou. Pak do hmoty vmícháme šunku a pažitku, podle chuti přisolíme, případně opepříme.
Pomazánka výborně chutná namazaná na plátcích čerstvého chleba. Ale pomazat s ní můžeme i jednohubky. Pokud využijeme pomazánku ke slavnostní příležitosti, zdobíme plátky chleba nebo veky například i olivami, nebo i zbytkem pokrájené šunky.
Fotky receptu Pomazánka s pažitkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!