Použité suroviny receptu Pomazánka z drůbežích jater:
250 g kuřecích nebo jiných drůbežích jater
| 250 g vepřového sádla
| 1 červená paprika
| 1 hrst mandlí
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: Podravka
Postup přípravy receptu Pomazánka z drůbežích jater:
Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme lžíci sádla a jatýrka na něm opečeme. Opečené kousky jater vybereme děrovanou naběračkou a do pánve dáme pomalu rozpustit zbytek sádla.
Mezitím játra rozmixujeme nebo rozsekáme v robotu úplně nahladko. Papriku nakrájíme na kostičky, mandle spaříme, oloupeme a také pokrájíme.
Játra spolu s paprikou a mandlemi vložíme zpět do pánve, promícháme a necháme v sádle trochu "provařit" aby malounko změkla paprika.
Ochutíme pepřem, solí, případně Podravkou (není třeba).
Přelijeme z pánve do nahřáté sklenice nebo do misky a necháme vychladit.
Doporučená příloha:
Černý chléb
Fotky receptu Pomazánka z drůbežích jater:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!