Použité suroviny receptu Pomazánka z hříbků s jíškou :
250 g čerstvých hříbků
| 100 ml oleje
| 20 g másla
| 20 g hladké mouky
| 200 ml bílého vína
| 2 žloutky
| sůl
| citronová šťáva
Postup přípravy receptu Pomazánka z hříbků s jíškou :
Hříbky očistíme a drobně nakrájíme, posolíme a pokapeme citronovou šťávou. Pak je podusíme na rozehřátém oleji. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou zředíme šťávou z hub a malým množstvím vína. Omáčku vaříme na hustou hladkou kaši. Do omáčky vmícháme podušené houby, rozšlehané žloutky, zbylé víno a odstavíme z ohně. Mažeme na osmahnuté plátky veky.
Fotky receptu Pomazánka z hříbků s jíškou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!