Postup přípravy receptu Pomazánka z králičího předku:
Králičí předek rozstříháme na kousky, vložíme do vařící osolené vody, necháme přejít varem, scedíme a propláchneme. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme ji dozlatova, přidáme kousky králíka a několik lžic horké vody, osolíme a dusíme na malém plaménku pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme odblaněná, nakousky nakrájená játra a dusíme, až maso i játra změknou. Při dušení je obracíme a podléváme horkou vodou. Měkké maso obereme z kostí a společně s játry, šťávou od dušení, slaninou, dušeným vepřovým masem a vejcem umelem. Změklé máslo utřeme se solí a hořčicí, přidáme mletou směs, mléko a našleháme. Opepříme.