1 lžíce křenu čerstvého
| 1 bílý jogurt nízkotučný
| 200 g mozzarelly
| zelený pepř
| camembert se zeleným pepřem
| sůl
| provensálské koření
| drcený kmín
Postup přípravy receptu Pomazánka z mozzarelly:
Mozzarellu scedíme a vidličkou v misce, ve které budeme pomazánku připravovat, rozdrobíme. Můžeme ji i nastrouhat, pomazánka bude ještě jemnější. Křen očistíme a nastrouháme.
K mozzarelle přidáme kelímek bílého nízkotučného jogurtu, lžíci křenu a soli podle chuti. Doplníme o mletý nebo drcený zelený pepř, pár kuliček si připravíme na ozdobu. Přidáme trochu kmínu a provensálského koření. Pomazánku dáme vychladit.
Pomazánku z mozzarelly klademe lžičkou na pufované (nejlépe rýžové) chlebíčky. Přidáme čtvrtku camembertu se zeleným pepřem a ozdobíme pepřovými kuličkami. Chlebíčky s pomazánkou z mozzarelly vzápětí podáváme.
Fotky receptu Pomazánka z mozzarelly:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!