200 g marcipánu
| 100 g moučkového cukru
| 1 lžička pomerančové kůry
| 50 g kandované pomeranč. kůry
| 2 lžíce pomerančového likéru
| 100 g mléčné čokolády
| 20 g másla
Postup přípravy receptu Pomerančové květy:
Marcipán prohněťte s cukrem a strouhanou pomerančovou kůrou a 1/4 odložte stranou. Do zbytku marcipánu vpracujte jemně posekanou kandovanou pomerančovou kůru a 1 lžíci likéru a na pocukrovaném vále vyválejte placku asi 1 cm silnou. Formičkou vykrajujte kolečka.
Květy: Odložený marcipán vyválejte na tenounkou placku a vykrajujte malá kolečka. Dvěna prsty je na dvou místech trochu ohněte, aby vypadala jako polootevřený květ. Doprostřed dejte kousek kandované pomerančové kůry a nechte vysušit.
Čokoládu nalámejte na kousky a ve vodní lázni rozpusťte a promíchejte s máslem. Až trochu vychladne, namáčejte do polevy marcipánová kolečka. Vyndávejte je pomocí vidličky a rozložte na pergamen. Ozdobte květem.
Fotky receptu Pomerančové květy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!