Použité suroviny receptu Pomerančový nákyp se sněhovou čepicí:
200 g rýže
| špetka soli
| 1 l mléka
| 100 g másla
| 200 g moučkového cukru
| 3 vejce
| 3 pomeranče
| 1/2 citronu
| na vymazání máslo
| na potření rybízový džem
Postup přípravy receptu Pomerančový nákyp se sněhovou čepicí:
Rýži uvaříme v nepatrně osoleném mléce a na hustou kaši. Máslo utřeme s větší částí cukru a žloutky, přidáme oloupané nakrájené pomeranče a citronovou šťávu. Promícháme s téměř vychladlou kaší. Do máslem vymazané formy dáme polovinu hmoty, potřeme ji džemem a zakryjeme druhou polovinou hmoty. V předehřáté troubě zapékáme asi 45 minut. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj zbylý cukr a rozložíme ho na nákyp. Vložíme ještě do trouby a zapékáme, dokud sníh nezezlátne.
Fotky receptu Pomerančový nákyp se sněhovou čepicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!