250 g červené cibule
| 20 g žluté cibule
| 20 ml oleje
| 10 g mrkve
| 15 g celeru
| 40 g rajčat
| 5 ml vína
| 1 stroužek česneku
| 1 g sladké papriky
| mletý pepř
| bobkový list
| zelená petržel
| sůl
| 1 rajský protlak
| mouka
Postup přípravy receptu Popské jídlo:
Do studeného tuku s malým množstvím vody a soli vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer nakrájený na kousky. Podusíme a vložíme česnek s malým množstvím vody. Znovu podusíme a podle potřeby dolijeme vodou. Jakmile cibule změkne vsypeme sladkou papriku, zamícháme, vlijeme rozředěný rajský protlak, víno a rozředíme vodou. Jakmile je jídlo uvedeno do varu, přidáme bobkový list, pepř a nadrobno nakrájená rajčata. Dodusíme. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a posypeme nadrobno nakrájenou zelenou petrželí.
Fotky receptu Popské jídlo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!