Kdy slavíme Den otců v roce 2025?Kdy slavíme Den otců v roce 2025? Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 13.06. 2025
Dnes má svátek Antonín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pórek zapečený s mrkví a bramborami

fotka Pórek zapečený s mrkví a bramborami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Pórek zapečený s mrkví a bramborami:

500 g pórku  | 500 g mrkve  | dle chuti: sůl  | 350 g brambor  | 1 stroužek česneku  | dle potřeby: tuk na vymazání formy  | dle chuti: pepř  | 300 g zakysané smetany  | 1 lžička hořčice  | 100 g strouhaného ementálu  | dle potřeby: vločky másla

Postup přípravy receptu Pórek zapečený s mrkví a bramborami:

Pórek očistíme a našikmo nakrájíme na špalíčky silné 1 cm. Povaříme je 1 minutu v osolené vodě, prudce ochladíme a necháme okapat. Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupaný česnek podélně rozpůlíme. Zapékací formu jím vytřeme a pak vymažeme tukem. Mrkev, brambory a pórek navrstvíme a štědře osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí. Lehce osolíme, opepříme a nalijeme na zeleninu. Posypeme sýrem a poklademe vločkami másla. Pečeme v troubě asi 40 minut dozlatova.


Fotky receptu Pórek zapečený s mrkví a bramborami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pórek zapečený s mrkví a bramborami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !