Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pórkové ragú:
12 pórků
| 600 g žampionů
| 4 šalotky
| 30 g mouky
| 25 g másla
| 40 cl drůbežího vývaru
| 25 cl sladké smetany
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 citron
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Pórkové ragú:
Pórky očistíme a odkrojíme zelené části. Žampionům odkrojíme nožičky, nakrájíme je na plátky a lehce pokapeme citronovou šťávou. Šalotky nasekáme. Pórky povaříme 15 minut, pak je dáme okapat a nakrájíme je na špalíčky o délce asi 6 cm. Dáme stranou. Pak si připravíme světlou jíšku. Na pánvi rozpustíme máslo, nasypeme do něj mouku a na mírném ohni stále mícháme. Přidáváme po troškách drůbeží vývar a pokračujeme v míchání asi 8 minut. Osolíme a opepříme. V pánvi na olivovém oleji opékáme nakrájené šalotky a žampiony asi 10 minut. Osolíme, opepříme a dáme na teplé místo. Přivedeme k varu smetanu na šlehání, přidáme ji do jíšky a necháme ji vyvařit, až získáme hustou omáčku. Pórky smícháme se žampiony, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Fotky receptu Pórkové ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!