Použité suroviny receptu Pórkový nákyp s vejci a slaninou:
4 pórky
| 2 rajčata
| 4 vajíčka uvařená na tvrdo
| 200 g anglické
| 1 lžíce másla
| 2 lžíce sekané petrželové nati
| dle chuti: mletý pepř a sůl
| 150 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Pórkový nákyp s vejci a slaninou:
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme jej na kousky. Do hrnce dáme vodu, osolíme a dáme do ní vařit kousky pórku na 5 minut. Po uvaření scedíme a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, slaninu nebo šunku nakrájíme na nudličky. Vymažeme si ohnivzdornou mísu máslem a na dno poklademe nudličky slaniny nebo šunky. Posypeme je drobně nakrájenou petrželovou natí. Další vrstva jsou plátky vajíček a nakonec kousky pórku a plátky rajčat. Osolíme, posypeme mletým černým pepřem a zasypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct bez poklice. Troubu předehřejeme asi na 200 °C a zapékáme asi 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Pórkový nákyp s vejci a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!