Postup přípravy receptu Pórkový salát s kari holandskou omáčkou:
Pórek očistíme a nakrájíme na 1 cm široké plátky. Opláchneme je a vaříme asi 5 minut v osolené vodě. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a krátce opečeme na rozehřátém oleji. Necháme vychladnout. Vejce rozetřeme s kari kořením. Nakonec do omáčky vmícháme šlehanou smetanu. Houby a pórek omáčkou přelijeme Posypeme najemno sekanou pažitkou. Holandská omáčka: Lehce rozehřejeme máslo, oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky, vložíme ji do malé nádobky s vínem a octem. Vaříme, až se tekutina ze dvou třetin odpaří. Do nerezové mísy dáme žloutky. Osolíme, opepříme a okořeníme kajenským pepřem. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až vznikne krém. Opařený vývar se šalotkou procedíme přes síto. Postupně ho přidáváme ke žloutkům a šleháme do zhoustnutí. Šleháme a po kapkách přiléváme tekuté máslo. Přimícháme sekaný kopr
Fotky receptu Pórkový salát s kari holandskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!