Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Pravá boloňská omáčka:
1 lžíce olivového oleje
| 4 lžíce másla
| 2 jemně nasekané cibule
| několik řapíků celeru, jemně nasekaných
| 2 středně velké mrkve, drobně nasekané nebo nastrouhané nahrubo
| 350 g mletého masa (hovězí nebo směs)
| sůl a čerstvě mletý pepř
| 250 ml mléka
| špetka strouhaného muškátového oříšku
| 250 ml suchého bílého vína
| 1/2 kg krájených rajčat Valfrutta
| čerstvě strouhaný parmazán k podávání
| 400 g těstovin (širší nudle tagliatelle nebo špagety)
Postup přípravy receptu Pravá boloňská omáčka:
V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahněte cibuli. Přidejte celer a mrkev, smažte dvě minuty. Vsypte maso, rozmačkejte je vidličkou, osolte a opepřete. Zalijte mlékem a povařte, až se mléko vypaří. Poprašte muškátem, zalijte vínem, promíchejte a nechte víno odvařit. Přilijte rajčata i s nálevem. Jakmile směs začne vřít, promíchejte ji a na co nejmírnějším plameni vařte bez pokličky do zhoustnutí. Je-li třeba, trochu podlijte. Promíchejte s těstovinami povařenými podle návodu na obalu na skus, přidejte zbývající lžíci másla a podávejte s parmazánem.
Fotky receptu Pravá boloňská omáčka:
Fotky vložil: jirajanka,Radůzka,snehurka,tvackova1