Postup přípravy receptu Pravé italské těstoviny s čerstvým rajčátkem:
Menší rajčátka omyjeme. Na pánev nalijeme olivový olej, na oleji se nesnažíme šetřit, výsledná verze by byla dietnější, ale chuťový zážitek nic moc. Olej rozpálíme a rychle na něm orestujeme česnek pokrájený na plátky a nakrájenou chilli papričku. Pozor na česnek, aby se nepřipálil a nezhořknul. Do pánve přidáme rajčata pokrájená na malé kousky - komu vadí slupky, může si je předem spařit horkou vodou a oloupat. Okořeníme oreganem, stáhneme plamen na minimum a zvolna necháme vypařit co nejvíc vody z rajčat. Teprve teď nachystáme do velkého hrnce vodu na těstoviny, solíme až když se voda vaří. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, vhodné jsou penne nebo vrtule. Těsně před koncem varu těstovin omyjeme bazalku a natrháme ji na kousky do hotových rajčat a promícháme. Hotové těstoviny scedíme, vsypeme do pánve s rajčaty, promícháme a servírujeme. Na talíři posypeme strouhaným parmezánem.