Postup přípravy receptu Pravé ořechové rohlíčky:
Z vajec oddělíme žloutky a bílky. Mouku, tuk, zakysanou smetanu, 2 špetky soli a všechny vaječné žloutky důkladně promícháme a hněteme, až vznikne nelepivé těsto. Pak jej necháme min 30 minut odpočívat.
Poté těsto vyválíme na pomoučeném válu do tenka, potřeme tukem a necháme odpočívat dalších 30 minut. Mleté ořechy smícháme v míse s cukrem a meruňkovou zavařeninou. Z bílků si uděláme tuhý sníh a velice opatrně vmícháme k ořechům. Mícháme jen jedním směrem a pomalu!
Odpočaté těsto posypeme moukou, opět je vyválíme a nakonec je rozkrájíme na větší čtverce. Doprostřed každého čtverce umístíme porci ořechové náplně a vytvaruje rohlíček.
Pekáč si vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou (nebo tam dáme pečící papír) a vložíme rohlíčky.
Pečeme je v předehřáté troubě při teplotě 180 °C cca 40-45 minut.
Hotové rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.