Použité suroviny receptu Pražští šneci s holandskou omáčkou:
36 šneků (z konzervy, nebo nachytaných osobně),
| 36 plátků anglické slaniny
| na holandskou omáčku:
| 4 žloutky
| 0,3 l přepuštěného másla
| sůl
| pepř
| citrónová šťáva
| bílé víno
Postup přípravy receptu Pražští šneci s holandskou omáčkou:
Šneky zabalíme do plátků anglické slaniny a napíchneme po 3 kusech na špízy. Potom pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 4 minuty.
Z ostatních ingrediencí připravíme omáčku:
Rozpustíme máslo. Ve vodní lázni lehce našleháme do pěny žloutky s bílým vínem, octem a citronovou šťávou. Hmotu za stálého šlehání necháme ztuhnout do koezistence tekutého medu. Potom vmícháme pomalu do vaječné hmoty rozpuštěné máslo a dochutíme solí a pepřem.
Omáčku nalijeme na talíř a do ní položíme dva šnečí špízy. Podáváme s opečenými tousty.
Fotky receptu Pražští šneci s holandskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!