Vložil: | Sabinas |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Předkrm, příloha, nebo i lehký oběd pro milovníky česneku:
12 velkých stroužků česneku (neloupané)
| 300 ml plnotučného mléka
| 1 bobkový list
| 2 snítky tymiánu
| 1 lžička mořské soli
| 4 našlehaná vejce
| 250 ml neušlehané šlehačky
| čerstvě pomletý pepř
Postup přípravy receptu Předkrm, příloha, nebo i lehký oběd pro milovníky česneku:
V malém kastrolku ve vodě uvaříme neoloupané stroužky česneku. Asi po 1 min. je slejeme a opláchneme pod studenou vodou. Oloupeme je a každý rozkrojíme na polovinu. Vrátíme je do kastrolku a přidáme mléko, bobkový list a tymián. Přivedeme do varu a necháme pomalinku probublávat asi 20-25 min. až je česnek velice měkký.
Předehřejeme troubu na 160°C.
Vyjmeme bobkový list a tymián (nebo přecedíme). Rozmixujeme mléko s česnekem v mixéru se solí. Propasírujeme do misky a přidáme vejce ,šlehačku a pepř. Máte mít asi 750 ml směsi. Ochutnáme a popřípadě dochutíme.
Poskládáme ramekins do plechu s okrajem a rozdělíme do nich směs. Kolem ramekins nalejeme vařící vodu tak asi do poloviny stěn ramekinsu. Přikryjeme vše alobalem, vložíme do trouby a necháme péct asi 20-25 min. Custard musí být ztuhlý na okrajích ale ještě trochu jako želatina třesoucí se uprostřed.
Vyjmeme ramekins, poskládáme je na talířky a ozdobit je snítkou tymiánu, chcete-li. Podáváme teplé, nebo při pokojové teplotě.
Fotky receptu Předkrm, příloha, nebo i lehký oběd pro milovníky česneku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!