Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 21.04. 2025
Dnes má svátek Alexandra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Předkrm, příloha, nebo i lehký oběd pro milovníky česneku

fotka Předkrm, příloha, nebo i lehký oběd pro milovníky česneku
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Předkrm, příloha, nebo i lehký oběd pro milovníky česneku:

12 velkých stroužků česneku (neloupané)  | 300 ml plnotučného mléka  | 1 bobkový list  | 2 snítky tymiánu  | 1 lžička mořské soli  | 4 našlehaná vejce  | 250 ml neušlehané šlehačky  |  čerstvě pomletý pepř

Postup přípravy receptu Předkrm, příloha, nebo i lehký oběd pro milovníky česneku:

V malém kastrolku ve vodě uvaříme neoloupané stroužky česneku. Asi po 1 min. je slejeme a opláchneme pod studenou vodou. Oloupeme je a každý rozkrojíme na polovinu. Vrátíme je do kastrolku a přidáme mléko, bobkový list a tymián. Přivedeme do varu a necháme pomalinku probublávat asi 20-25 min. až je česnek velice měkký.

Předehřejeme troubu na 160°C.

Vyjmeme bobkový list a tymián (nebo přecedíme). Rozmixujeme mléko s česnekem v mixéru se solí. Propasírujeme do misky a přidáme vejce ,šlehačku a pepř. Máte mít asi 750 ml směsi. Ochutnáme a popřípadě dochutíme.

Poskládáme ramekins do plechu s okrajem a rozdělíme do nich směs. Kolem ramekins nalejeme vařící vodu tak asi do poloviny stěn ramekinsu. Přikryjeme vše alobalem, vložíme do trouby a necháme péct asi 20-25 min. Custard musí být ztuhlý na okrajích ale ještě trochu jako želatina třesoucí se uprostřed.

Vyjmeme ramekins, poskládáme je na talířky a ozdobit je snítkou tymiánu, chcete-li. Podáváme teplé, nebo při pokojové teplotě.


Fotky receptu Předkrm, příloha, nebo i lehký oběd pro milovníky česneku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Předkrm, příloha, nebo i lehký oběd pro
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !