![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
28. 05. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuličky s kokosem: Nastrouháme 100 g Nivy, přidáme 50 g másla, 50 g tvrdého sýra, lžičku sardelové pasty, pepř. Promícháme, tvarujeme kuličky a obalujeme v kokosu. ... ... …více»
|
![]() |
28. 05. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrová pochoutka pro labužníky: Sýry rozetřeme společně s máslem a jogurtem. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a mleté ořechy. Podle chuti osolíme. Dáme trochu vychladit do lednice. Vychlazenou sýrovou směs vytvarujeme do malých bochá ... …více»
|
![]() |
28. 05. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené sněhové kuličky: Sýr rozmačkáme, promícháme s ušlehaným bílkem a strouhankou. Tvarujeme malé kuličky, obalujeme ve strouhance a v horkém tuku rychle usmažíme do zlatova. ... ... …více»
|
![]() |
28. 05. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuličky Niva: Sýry smícháme, příliš hustou směs zředíme trochou mléka, ochutíme paprikou. Tvarujeme kuličky, obalujeme v nastrouhaných oříšcích a necháme v chladu ztuhnout. ... ... …více»
|
![]() |
28. 05. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní sýrové kuličky: Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou šunku (salám), drobně nakrájený pórek, strouhanou Nivu i máslo, Lučinu, sůl a vše promícháme. Tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném sýru. M ... …více»
|
![]() |
28. 05. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné kuličky niva: Máslo utřeme s Lučinou, přidáme nastrouhanou Nivu. Necháme chvíli v chladu ztuhnout, pak tvarujeme kuličky, do středu vmáčkneme čtvrtku vlašského ořechu nebo lískový oříšek a obalíme v mletých oříškác ... …více»
|
![]() |
27. 05. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ghí (přepuštěné máslo): V hrnci se silným, pokud možno světlým dnem, aby byly dobře vidět nečistoty, rozpustíme máslo. Na co nejmírnějším ohni (pod hrnec je dobré dát silnou kovovou plotýnku nebo vaříme ve vodní lázni) máslo ... …více»
|
![]() |
27. 05. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kefír (mattha) a makkhan (máslo): Nejlepší je připravovat kefír z domácího jogurtu (viz recept Jogurt bílý (Dahí)), ale můžeme použít i kupovaný. Do jogurtu přidáme vodu a šleháme tak dlouho, až se začne vytvářet pěna, ve které můžeme ... …více»
|
![]() |
27. 05. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chuťovky s ovocem: Z chleba nakrájíme stejné menší kostičky, položíme
je na plech a v troubě na sucho krátce opečeme.
Potom je potřeme pomazánkovým máslem, přidáme plátek
kiwi, kuličku hroznového vína a ozdobíme líst ... …více»
|
![]() |
27. 05. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené rohlíky se šunkou, sýrem a provensálským kořením: Rohlíky podélně rozpůlíme, namažeme máslem. Pokryjeme výše uvedenými, naporcovanými surovinami, posypeme strouhanými sýry, bylinkami a pokapeme trochou kečupu. Zapékáme v předehřáté troubě, dokud se ... …více»
|