Postup přípravy receptu Vejce s pikantní omáčkou:
Uvaříme vejce natvrdo, hotové dáme vychladit. Mezitím dáme do 1 litru vody vařit hrášek s 1 lžící soli. Vaříme 2 minuty na nejvyšším stupni, propláchneme v sítu a necháme okapat.
Hrášek rozdělíme na 4 talíře. Vejce oloupeme, rozpůlíme podél a položíme na hrášek. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Použijeme je na ozdobu spolu s řeřichou.
Připravíme si omáčku. Tvaroh, majonézu, kečup a nastrouhanou cibuli smícháme, přidáme smetanu, papriku, pepř a tabasco. Vše dohromady ušleháme a ochutíme podle potřeby.
Vejce a zeleninu na talíři před podáváním přelijeme pikantní omáčkou. Pokrm můžeme podávat jako samostatný lehký "koktejl chutí", vhodné i jako předkrm při slavnostní příležitosti.