Postup přípravy receptu Přesnídávková buchta s marmeládou:
Do větší mísy navážíme mouku, cukr, rozklepneme 3 žloutky (bílky ponecháme na sníh, který z něj vyšleháme pomocí metly), olej, mléko a přidáme skleničku přesnídávky. Vše smícháme a až máme hotovo (bez hrudek), vmícháme pomalu našlehaný sníh. Přidáme vanilínový cukr s práškem do pečiva. Promícháme. Vše vylijeme do předem připraveného korpusu (vymaštěného olejem či tukem a posypaný moukou). Na povrch budoucí bábovky přidáme marmeládu (ideálně stejné příchuti jako přesnídávku). Pomocí konce vařečky promícháme (opravdu velmi jemně) a dáme do předem vyhřáté trouby péct na 180 stupnů, asi na 50-60 minut. Pomocí špejle zjistíme, zda je buchta hotová. Vytáhneme z trouby, překlopíme a polijeme buď hotovou polevou (dá se přímo koupit - postupujeme dle návodu), nebo si polevu z cukru (vody a troškou másla)vytvoříme. Necháme zaschnout a posypeme kakaem, či grankem.
Dobrou chuť.