29. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Bramborová kaše s hruškami: Brambory, uvařené ve slané vodě, dohladka rozmixujeme s horkým mlékem, přilijeme rozehřáté máslo, případně dosolíme a důkladně našleháme. Přidáme kousky hrušek, které jsme oloupali, zbavili jádřinců a ... …více»
|
29. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Gratinované brambory: Oloupané brambory nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Ty promícháme se smetanou, do které jsme přidali bramborový škrob, sůl, bílý pepř a prolisovaný česnek. Potom vše vyskládáme do vymazaného ... …více»
|
29. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Rohlíky opečené: Rohlík pokrájíme na kolečka a smažíme dozlatova na rozpáleném tuku, nesmí se připálit.
Křupavá kolečka jsou dobrá k zelenině(špenát, lečo), ale hodí se i k masu. ... ... …více»
|
25. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Cukeťáčky s anglickou a hermelínem: Nastrouhanou cuketu posypeme vegetou s příchutí bylin, necháme "vypotit" aspoň 20 minut. Vymačkáme vodu, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, česnekový pepř kotany, 1 vajíčko a mouku tolik, abyc ... …více»
|
25. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Cuketa se sýrem a slaninou: Cuketu opláchneme, pokud je mladá nemusíme ji ani loupat. Nakrájíme ji na plátky stejně jako rajčata. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubo. Do zapékací misky klademe na střídačku kolečka cukety, rajčat a pr ... …více»
|
25. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Křen s česnekem a kečupem: Stroužky česneku rozetřeme se solí, promícháme s kečupem a směs vlijeme do strouhaného křenu. Dobře promícháme, naplníme do skleniček od přesnídávek a zavíčkujeme.
Pro trvalejší použití uložíme do le ... …více»
|
23. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Patizonové krokety: Očištěný patizon nahrubo nastrouháme , osolíme a odložíme na 10 minut. Potom šťávu vytlačíme a slijeme. K patizonu přidáme ovesné vločky, žloutky, sůl, mouku a zlehka vmícháme sníh z bílků. Lžící tvoř ... …více»
|
14. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Brambory sarladaise: Oloupané brambory nakrájet na tlusté plátky. Rozehřát 3 lžíce sádla na nelepící se pánvi a osmažit na něm ochucené brambory asi 5 minut na jedné straně do zlatohněda, obrátit je a osmažit do zlatohněd ... …více»
|
7. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Vařené těstoviny: Do hrnce s vařící osolenou vodou vsypeme hotové těstoviny. Zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Vaříme za občasného míchání asi 12 minut. Poté je scedíme, propláchneme teplou vodou, aby se neslepily. ... …více»
|
7. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Kynutá roláda k masu: Droždí rozdrobíme na hrnku, přidáme špetku cukru, trochu mouky a vlažného mléka. Dobře rozmícháme v řídké těstíčko a dáme na teplé místo kynout. Kvásek v hrnku o polovinu nabyde.
Mouku vsypeme do mís ... …více»
|