15. 11. 2009 Přílohy
Příprava receptu Pivovarské brambory: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, dáme je do zapékací misky, poklademe tenkými plátky cibule a anglické slaniny. Pokryjeme další vrstvou brambor, zalijeme smetanou, kterou jsme rozšlehali s piv ... …více»
|
15. 11. 2009 Přílohy
Příprava receptu Pečené bramborové lupínky: Oloupané brambory nakrájíme na tenké lupínky. Zapékací misku vymažeme máslem, lupínky do ní naskládáme, osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct. Pečeme při 160 °C, cca 45 minut. ... ... …více»
|
15. 11. 2009 Přílohy
Příprava receptu Hranolky s česnekem: Brambory si oloupeme, nakrájíme na nudličky, namočíme na chvíli do studené vody, poté je dáme do mísy a prosypeme hrubou moukou. V troubě si na pekáčku rozpálíme olej a vložíme na něj na nudličky nakr ... …více»
|
12. 11. 2009 Přílohy
Příprava receptu Trhanec z nudlí: Nudle uvaříme doměkka v osoleném mléce. Pak k nim přidáme ušlehané vejce a opečeme je na silně vymaštěné pánvi. Podáváme k masu nebo zelenině. ... ... …více»
|
12. 11. 2009 Přílohy
Příprava receptu Sýrové smaženky k zelenině: Vejce rozšleháme metlou, přilijeme mléko, osolíme, přidáme strouhaný sýr a mouku, aby bylo řídší těsto. Plátky veky v něm namáčíme, klademe je do oleje a smažíme. ... ... …více»
|
12. 11. 2009 Přílohy
Příprava receptu Lívance ze strouhané žemle: V mléce rozkvedláme žloutky, osolíme je přidáme čerstvě strouhanou žemli a necháme nabotnat. Pak vmícháme tuhý sníh z bílků a smažíme lívanečky. Podáváme je k dušené zelenině nebo k salátům. ... ... …více»
|
12. 11. 2009 Přílohy
Příprava receptu Přílohový salát k masu: Všechno nakrájíme na malé kostičky a promícháme s přichucovadly a vychladlými vrtulemi. Přidáme hrst černých oliv. Je to zajímavá příloha k jakémukoli masu. ... …více»
|
12. 11. 2009 Přílohy
Příprava receptu Kapusta pod peřinkou: Očištěnou kapustu uvaříme v páře. Slainu a cibulku osmahneme dozlatova. Brambory pokrájíme na kostičky, smícháme s pokrájenou kapustou, osmahnutou slaninou a cibulkou, vejcem, a kořením. Zapékací misk ... …více»
|
11. 11. 2009 Přílohy
Příprava receptu Taštičky z nudlového těsta plněné masem: Kotletu vykostíme, maso umeleme, osolíme, přidáme pepř a lžíci vody a vypracujeme hladkou hmotu. Z nudlového těsta vyválíme plát a malou formičkou z něho vykrajujeme kolečka. Potřeme je vodou a do stř ... …více»
|
3. 11. 2009 Přílohy
Příprava receptu Smažené kroupy: Dle návodu na sáčku uvařte kroupy v osolené vodě. Po té co jsou kroupy uvařeny, je v sítku pořádně opláchněte pod studenou vodou, aby jste je zbavily slizu (je to důležité!). Nechejte na sítku okapat. ... …více»
|