7. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Nastavovaná bramborová kaše: Krupky dobře propláchneme vodou, scedíme a vsypeme do hrnce s osoleným mlékem na plotně. Vaříme asi 30 minut za občasného míchání.
Česnek oloupeme, rozetřeme.
Brambory oškrámebe a propereme ve stude ... …více»
|
7. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Opečené brambory: Brambory dobře opereme ve studené vodě, vložíme do hrnce s horkou vodou na plotně a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme zchladnout a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme a na ... …více»
|
7. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Pečené brambory s provensálskými bylinkami: Brambory omyjeme, vložíme je do mísy, přidáme sůl, bylinky a nadrobno nakrájený česnek a vše dobře promícháme. Vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi hodinu při ... …více»
|
7. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Pečené brambory se šalotkou: Brambory uvaříme ve slupce doměkka, ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na silnější plátky a vložíme do předehřáté zapékací mísy. Dáme do trouby vyhřáté na 100 stupňů. V pánvi zpěníme máslo, dozlatova ... …více»
|
7. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Rýže s bylinkami: Cibule a česnek nadrobno nakrájíme a krátce podusíme na 1 lžíci másla. Přidáme opranou rýži, vodu, zakryjeme a na mírném ohni vaříme 15-20 minut. Uvařenou rýži smícháme s troškou strouhané kůry, nasek ... …více»
|
7. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Bílé hlávkové zelí v cherry: Hlávku zelí omyjeme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál. Nakrájíme na tenké nudličky, omyjeme a necháme dobře uschnout. Jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky, v širokém hrnci rozehřejeme máslo a cibulk ... …více»
|
5. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Pozdní brambory vařené bez vody: Omyté brambory oloupeme, hodně vypereme (škrob z brambor by se mohl připalovat), nakrájíme na kostky a mokré vložíme do 3 l Zepter nádoby. Přiklopíme poklicí a zdroj tepla zapneme na střední stupeň. A ... …více»
|
5. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Pozdní brambory vařené v páře: Omyté brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme. Dáme je do Zepter nádoby s děrovaným dnem a vaříme v páře (např. nad polévkou). ... ... …více»
|
5. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Vařená rýže bez tuku: Rýži přebereme a řádně propereme. Nejprve 3x v teplé vodě a pak 3x ve vodě studené. Vysypeme jí do 2 l Zepter nádoby, přidáme k ní oloupanou cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky a zalijeme vodou. ... …více»
|
5. 12. 2009 Přílohy
Příprava receptu Kyselé zelí dušené: 2 l Zepter nádobu mírně nahřejeme. Do nahřáté nádoby dáme sádlo nebo olej, přidáme nakrájenou cibuli, kterou mírně zasmahneme, zaprášíme moukou a necháme zápražku zrůžovět. Potom přidáme překrájené ky ... …více»
|