![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborák z chleba: Nejdříve namočíme chléb do vývaru, necháme pořádně nasáknout, pak přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na bramborák. Smažíme na tuku.
... ... …více»
|
![]() |
4. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařené brambory: Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Dáme do studené vody, osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka.
... ... …více»
|
![]() |
4. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Berlínské bramborové knedlíky : Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce a muškátový květ a vypracujeme těsto. Housky a slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je na plechu v troubě do křupava. Po částečn ... …více»
|
![]() |
3. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červená řepa s křenem : Červenou řepu uvaříme ve slupce, pak ji oloupeme a na hrubším struhadle nastrouháme. Do hrnce vložíme nastrouhanou řepu, křen, šťávu a smetanu, promícháme a chvíli povaříme. Pokud máme rádi ostřejší, ... …více»
|
![]() |
3. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Americké zelí: Zelí nakrájíme na nudličky a zalijeme studenou vodou. Asi po půl hodině scedíme vodu a zelí přelijeme omáčkou. Tu vytvoříme tak, že povaříme vinný ocet, hořčici, máslo a cukr. Žloutky vmícháme do omáč ... …více»
|
![]() |
3. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové krokety plněné párkem: Z brambor, mouky, soli a vejce se udělá klasické bramborové těsto. Rozválí se pruh, aby se do něho dal zabalit párek. Kousky párků balíme do bramborového těsta jako válečky a dáme smažit na tuk. Můžem ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččino špenátové rizoto na pátek: Zasmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a necháme ji zeskovatět. Přimícháme na jemno nakrájená rajčata, sekaný špenát, osolíme, ochutíme podravkou. Vše zalijeme vodou a dáme do trouby péc ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenátová pohanka: Na oleji osmahneme cibuli, přidáme špenát, podle potřeby podlijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme hrášek, nakrájenou papriku, protlačený česnek, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme pohanku, dobře ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slaná pohanková kaše : Cibuli nakrájíme a zpěníme na slanině, přidáme předem namočenou pohanku, v osolené vodě ji uvedeme do varu a necháme dojít zabalenou v utěrce. Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.
... ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2007 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ředkvičková omáčka z Francie: Jemně pokrájené ředkvičky osolíme, zalijeme částí vývaru a dusíme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme jí další částí vývaru. Zbytek vývaru opatrně přiléváme za stálého míc ... ... …více»
|