![]() |
20. 09. 2009 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový knedlík s krupicí: Uvařené bramory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme krupici a hrubou mouku se solí a do důlku klepneme vejce. Těsto propracujeme a vyválíme šišky a ve vroucí vodě vaříme 25 min. Hotové ... …více»
|
![]() |
16. 09. 2009 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené noky z rýže: Rýži uvaříme v mírně osolené vodě, smícháme s vejcem, osolíme, přidáme sýr. Z vychladlé kaše vytváříme lžící noky, obalujeme ve vejci a strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. ... ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2009 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jalovcové brambory: Na pánvi opražíme 200g rozkrájené slaniny, přidáme lžíci másla a osmažíme na plátky nakrájenou velkou cibuli. Do zapékací misky dáme asi polovinu cibule se slaninoum, na to vrstvu brambor (asi polovin ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2009 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové brambory: Troubu rozehřejeme na 200°C. Asi 10 cm dlouhé kořeny mrkve a petržele očistíme, nové brambory očistíme kartáčkem, větší rozpůlíme, dáme vše do velké mísy a zakapeme citronovou šťávou. Vymačkaný citron ... …více»
|
![]() |
8. 09. 2009 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s cibulí, slaninou a smetanou: Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme také na proužky. Cibuli necháme na pánvi zesklovetět, poté přidáme slaninu a necháme trochu opéct. Nakonec přidáme smetanu ... …více»
|
![]() |
6. 09. 2009 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí drobení: Rozklepneme vajíčko do hrníčku, přisypeme mouku, osolíme, opepříme a pořádně zamícháme, můžeme je dávat po kouskách hned do polévky a nebo si je zvlášť uvařit a scedit. ... …více»
|
![]() |
5. 09. 2009 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Knedlík z mikrovlnky: Rohlík nakrájíme na kostičky, přisypeme mouku, přidáme žloutky, sůl, prášek a studené mléko, vymícháme těsto a lehce do něj vmícháme sníh ze 2 bílků. Skleněnou, silikonovou nebo keramickou formu nebo ... …více»
|
![]() |
5. 09. 2009 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýžové krokety se sýrem feta: Polovinu sýru nastrouháme a druhou nakrájíme na malé kostičky, přidáme ostatní suroviny /bez vajec a strouhanky/ a smícháme. Rukou tvoříme válečky.
Namočíme v rozšlehaném osoleném vajíčku, obalíme ve ... …více»
|
![]() |
4. 09. 2009 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houskový knedlík: Do mísy s rotačním nožem dáme uvedené přísady a robot zapneme. Doba míchání nesmí přesáhnout 40 sekund. Za tuto dobu je těsto vypracované, lesklé a nechytá se mísy. Do těsta můžeme přidat nakrájenou h ... …více»
|
![]() |
3. 09. 2009 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelený hrášek na smetaně: Omytý hrášek vložíme se smetanou, medem a petrželkou do hluboké nádoby, přikryjeme a vaříme 5 minut při plném výkonu. Dobře zamícháme, přikryjeme a vaříme dalších 5 minut při plném výkonu. ... ... …více»
|