12 malých mrkví
| 12 malých kořenových petrželí i s natí
| 800 g malých brambor
| 1 citron
| 12 stroužků česneku
| 2 cibule
| 1 pórek
| 1 snítka libečky
| 2 špetky bazalky
| 2 špetky oregana
| 2 špetky tymiánu
| 1 lžíce sladké chilli omáčky
| 150 g másla
| sůl
Postup přípravy receptu Zeleninové brambory:
Troubu rozehřejeme na 200°C. Asi 10 cm dlouhé kořeny mrkve a petržele očistíme, nové brambory očistíme kartáčkem, větší rozpůlíme, dáme vše do velké mísy a zakapeme citronovou šťávou. Vymačkaný citron nakrájíme na půlměsíčky a spolu se stroužky česneku je vložíme k zelenině. Přihodíme na kolečka nakrájenou cibuli a porek, trochu nasekané petrželové natě a snítku libečku. Okořeníme bazalkou, oreganem a tymiánem. Osolíme a přilijeme sladkou chilli omáčku. Vše dobře promícháme a vložíme na pekáč vyložený zesíleným alobalem. Směs na povrchu pokryjeme plátky másla a celou ji dobře zabalíme do alobalu. Pečeme při 200°C asi 45 minut a poté necháme ještě asi 15 minut dojít.
Fotky receptu Zeleninové brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!