![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
17. 10. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kulaté knedlíky: V pánvi rozpálíme olej a nakrájenou cibulku osmažíme do růžova. Housky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme nasáknout. Do hl. a polohr. mouky přidáme petrželku, majoránku, rozklepneme vej ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Knedlík z ubrousku: Žemle nakrájíme na kostky, dáme do misky, zalijeme mlékem, vmícháme vajíčko, petrželku, sůl a mouku.
Čistý látkový ubrousek potřeme zčásti máslem a na něj rozložíme těsto. Zavinutím ubrousku vyrobíme ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kaplické špekové knedlíky: Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku nakrájíme rovněž na drobné kostičky. Maso i veku promícháme, vložíme do pekáče a v troubě ne ... …více»
|
![]() |
15. 10. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené červené zelí s jablkem : Cibuli oloupeme, nakrájíme a zrestujeme ji na másle společně s trochou cukru. Po chvilce přidáme jemně nakrájené zelí, podle potřeby podlijeme trochou vody, mírně osolíme a dusíme téměř do měkka. Pak ... …více»
|
![]() |
14. 10. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červené gnocchi: Gnocchi uvaříme dle receptu. Troubu si předehřejeme. Rajčata si spaříme a oloupeme na kolečka, stejně jako cibuli. Do zapékací nádoby potom vkládáme nočky a na ně rajčata s cibulí. Vše to okořeníme dl ... …více»
|
![]() |
14. 10. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory vařené v páře: Oloupané brambory opláchneme vodou, rozkrájíme na stejné kousky, osolíme, vložíme do pařáku a uvaříme. Při podání posypeme sekanou petrželkou. ... ... …více»
|
![]() |
14. 10. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové půlky: Brambory pořádně umyjeme - neloupeme, rozkrojíme na půlky a z vrchní části nakrájíme asi na 0.5 cm silné proužky tak, abychom brambory nerozkrojili až dolů, pak je klademe na olejem vymazaný plech .. ... …více»
|
![]() |
8. 10. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí bramborové hranolky: Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky, vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme strouhanku, papriku, římský kmín, cayennský pepř, sůl, pepř a tymián - v této směsi ... …více»
|
![]() |
7. 10. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí brambůrky: Dáme si rozpálit pánev. Na tenoučké plátečky si rozkrájíme brambory, které poté dáme smažit. Smažíme do růžova. Poté vyjmeme z pánve a podáváme jako přílohu k jakémukoli masu s tatarkou nebo kečupem. ... …více»
|
![]() |
6. 10. 2008 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jednoduchá, zdravá rýže se zeleninou: Rýži vaříme tak, že nalijeme přiměřené množství vody (záleží kolik chceme porcí a použijeme návod na obalu) poté přivedeme k varu, přidáme brokolici a asi po 25 minutách se voda vstřebá. Brokolice bud ... …více»
|