![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 10. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené brambory v troubě: Brambory okrájíme nebo velmi dobře očistíme kartáčkem a poté nakrájíme na plátky (asi 0,5 cm silné). V misce je smícháme s kořením a solí dle chuti. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a rovnoměr ... …více»
|
![]() |
5. 10. 2008 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušená rýže basmati: Na rozpáleném oleji osmahneme rýži, špetku celého kmínu, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, přiklopíme a přendáme dusit do trouby 20 minut při 180 C.
... ... …více»
|
![]() |
4. 10. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Placky z rozemletých škvarek: Z mléka a droždí vytvoříme kvásek. V míse z mouky, prášku do pečiva, cukru, vajec, oleje, rozemletých škvarek a kvásku, zpracujeme hladké těsto. Z těsta vytvoříme placičky, které pečeme na plechu v ro ... …více»
|
![]() |
4. 10. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené brambory s kořením: Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a promícháme s lisovaným česnekem, solí a kořením. (Jako zelené koření se např. osvědčil libeček, ale lze použít např. pažitku, petrželku, naťovou cibulku ... …více»
|
![]() |
4. 10. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opečené brambory s naťovou cibulkou: V osolené vodě si uvaříme brambory - pokud máme kvalitní brambory, tak dáme přednost vaření se slupkou. Během vaření si drobně nakrájíme naťovou cibulku - pokud máte zahrádku, je výborná sibiřská cibu ... …více»
|
![]() |
4. 10. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kanadské brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a položíme jednu vrstvu do tukem
vymazané remosky. Zalijeme je polovinu bílé omáčky, kterou si připravíme z mléka, ve kterém rozkvedláme mouku, máslo, pepř, sů ... …více»
|
![]() |
4. 10. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nudle se slaninkou: Je to báječně jednoduché a za pár minut. Dáte vařit dostatečné množství osolené vody na nudle. Slaninu nakrájíte co nejjemněji a orestujete na pánvi, až vzniknou malé škvarečky. Petrželku nakrájíte ta ... …více»
|
![]() |
4. 10. 2008 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže dušená v troubě: Rýži propláchneme a necháme co nejvíce okapat. Cibuli si oloupeme, nakrájíme na plátky a v kastrolu orestujeme na másle. K tomu přidáme okapanou rýži, promícháme a také orestujeme. V této fázi je možn ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Restované fazolové lusky: Anglickou nakrájíme na kostičky a orestujeme. Vyjmeme škvarečky a na tuku restujeme lusky, až změknou. Přidáme podle chuti rozmačkaný česnek, ne moc, aby se chuti nepřerazily, osolíme, ovegetujeme a n ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové rychloknedlíky: Brambory ve slupce uvaříme, po uvaření rychle horké oloupeme a zvážime a nastrouhame na hrubém struhadle. Do 1/2 váhy brambor dáme dětské krupičky, přidáme vejce (do 3/4 až 1 kg brambor stačí 1) a oso ... …více»
|