Postup přípravy receptu Kaplické špekové knedlíky:
Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku nakrájíme rovněž na drobné kostičky. Maso i veku promícháme, vložíme do pekáče a v troubě necháme za občasného promíchání opražit dožluta. Do mísy vsypeme mouku, sůl, pepř a muškátový květ, přidáme jemně pokrájenou petrželku a vejce rozšlehané v mléce. Umícháme dohladka, pak vsypeme osmahlou veku s bůčkem a vše dobře promícháme na hustou hmotu. Lžící vykrajujeme větší kousky, v ruce je zakulatíme, a když jsou hotové, vhodíme je do vařící osolené vody.Vaříme podle velikosti 12 až 15 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme drátěnou sběračkou, překrojíme je, omastíme sádlem nebo rozškvařenou slaninou a podáváme s dušeným zelím a prstýnky osmažené cibule.