Postup přípravy receptu Houskový knedlík s práškem do pečiva:
Pečivo den staré nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem ve kterém je rozmíchaný žloutek a nalijeme na pečivo. Na nasáklé pečivo nasypeme hrubou mouku ve které rozmícháme prášek do pečiva, přisypeme sůl a VELMI dobře propracujeme. Uděláme dva slabé knedlíky, dlouhé cca 22 cm. Silné nedělám, protože mi velmi často praskly. Knedlíky necháme ještě 15 minut odpočinout (určitě to dodržte) a pak je dáme do vroucí osolené vody vařit. ( Slyšela jsem, že když se knedlíky těsně před vařením polijou studenou vodou, tak neprasknou. Nezkoušel to někdo? ) Po sedmi minutách je otočíme, ale když uvidíme, že je knedlík naprasklý, otáčíme průběžně. Po čtrnácti minutách jeden knedlík zkusíme a vyndané knedlíky buďto nakrájíme, nebo propícháme špejlí, aby vyšla pára.
Fotky receptu Houskový knedlík s práškem do pečiva:
Fotky vložil: Mangovka,MichelePrg,evr5,piskotik